MUĞLA / DALAMAN - Elcik Ortaokulu

Akademik Gelişimi İzleme ve Değerlendirme Projesi

Projenin gerekçesi; ilimizde bilimsel ve akademik çalışmaları destekleyerek ulusal ve uluslararası platformlarda Muğla'yı akademik başarılarda üst sıralara taşımak, akademik başarı grafiğini yükseltmek ve böylece Muğla'da eğitimde kaliteyi artırmaktır.

Okullarda gerçekleştirilecek bilimsel ve akademik faaliyetler/projeler aracılığıyla öğrencilerimizin eğitime olan ilgilerinin artırılması ve eğitim öğretim sürecine anlamlı katılımlarının sağlanması, okul ortamlarının ve öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi, akademik ve mesleki? yönden ilgi ve istidatlarına göre öğrencilerin öğrenim görmelerinin sağlanması, ortaokul ve ortaöğretim kademesinde bulunan son sınıf öğrencilerinin (8. ve 12. Sınıf) merkezî sınavlardaki başarısının artırılması ve bir üst öğretim kurumuna geçişe hazırlanmaları, öğretmenlerin ve öğrencilerin akademik başarılarını artırmaya yönelik proje tabanlı çalışmalarının desteklenip ödüllendirilmesi; öğrencilere yönelik eğitsel, mesleki ve kişisel rehberlik hizmetleri sunularak öğrenci motivasyonunun yükseltilmesi, öğretmen, öğrenci, okul ve veli arasındaki iletişim ve işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Akademik Gelişimi İzleme ve Değerlendirme Projesinin hedefleri, öğrencilerin akademik gelişimini desteklemek ve daha sağlıklı, dengeli, başarılı ve mutlu bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla çeşitlilik göstermektedir. Bu projenin potansiyel hedefleri;

·         Öğrencilerin akademik başarılarını artırmak,

·         Öğrencilerin duygusal zekâlarını artırmak,

·         Öğrencilerin duygusal farkındalık ve empati becerilerini geliştirmek,

·         Öğrencilerin eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini güçlendirmek,

·         Öğrencilerin etkili iletişim becerilerini geliştirmek,

·         Öğrenciler arası işbirliğini teşvik etmek,

·         Yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini güçlendirmek,

·         Öğrencilere kişisel değerlerini anlamaları ve onları geliştirmeleri için fırsatlar sunmak,

·         Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine destek olmak,

·         Ailelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katılımını teşvik etmek,

·         Okul ve aile arasında güçlü bir işbirliği kurmak,

.         Öğrencilerin farklı ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerini için onlara öncülük etmektir.

Yönerge: meb_iys_dosyalar/48/03/712456/dosyalar/2023_12/27111752_akademikgel.izlemeyonergesi.pdf

Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 11:19 - Görüntülenme: 25